Professionele veelschrijvers

Veelschrijvers oranje 200x200Spraakherkenningstechnologie zoals Dragon Professional 16 en Dragon Professional Anywhere (cloud) is een gamechanger voor veelschrijvende professionals. Academici, journalisten, beleidsmedewerkers en vertalers kunnen veel voordeel hebben van de spraakherkenningssoftware. Doorgaans zijn de verwachtingen rond productiviteit hoog, en dan biedt Dragon waardevolle voordelen. 

Tijdbesparing

Allereerst is er de enorme tijdbesparing. Onderzoek toont aan dat we doorgaans sneller kunnen spreken dan typen. In praktische termen betekent dit dat een journalist meer interviews kan afnemen en artikelen kan produceren, een beleidsmedewerker sneller memo's en rapporten kan samenstellen, en een academicus meer tijd kan besteden aan onderzoek, terwijl ze hun papers en artikelen sneller afronden.

Minder fysieke belasting

Niet te vergeten is de vermindering van fysieke belasting. Veelschrijvende professionals lopen een groter risico op klachten als RSI (Repetitive Strain Injury). Dragon helpt deze klachten te voorkomen door het verminderen van het gebruik van toetsenbord en muis, wat vooral een uitkomst is voor mensen die al bestaande fysieke problemen hebben.

DPA talenVerschillende talen

Dragon Professional 16 Nederlands bevat ook de Engelse taalmodule.

Dit is bijvoorbeeld interessant voor academici die de Engelse taal vaak nodig hebben voor internationaal onderzoek en samenwerkingen en natuurlijk ook voor publicaties.

Niet alleen op de universiteit wordt veel gebruik gemaakt van de Engelse taal, ook in het bedrijfsleven en bij allerlei internationale organisaties kan het handig van pas komen dat de Nederlandse versie van Dragon 16 een Engelse taalmodule heeft.

Verder is versie 16 van Dragon te verkrijgen in het Frans, Duits, Spaans en Italiaans.

Dragon Professional Anywhere (cloud) is ook verkrijgbaar in meerdere talen: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Noors en Zweeds. 

Met het verstrijken van de tijd kan het aanbod van talen natuurlijk veranderen, dus controleer of je gewenste taal beschikbaar is.

Nauwkeurigheid

Het is natuurlijk van essentieel belang dat Dragon de woorden leert herkennen die jij gebruikt in je teksten.

Gelukkig kun je Dragon gemakkelijk nieuwe woorden leren. Je kunt lijsten met nieuwe woorden toevoegen en je kunt met Dragon Professional 16 ook je eigen documenten laten analyseren op woorden die Dragon nog niet in zijn woordenlijst heeft.

Op deze manier herkent Dragon al snel jouw specifieke jargon en terminologie. Het is vaak mogelijk om aangepaste woordenlijsten met andere gebruikers van Dragon te delen. 

Aanpasbaarheid

Niet alleen kan Dragon jouw specifieke woordenschat leren, je kunt ook nieuwe opdrachten toevoegen aan het programma.

Dat kunnen zowel tekstblokken zoals standaardbrieven met invul velden zijn, als ook macro's voor computerhandelingen. Op die manier kun je bepaalde teksten en veelvoorkomende handelingen automatiseren met een nieuwe stemopdracht. Dat scheelt tijd, toetsaanslagen en muisklikken.

Mobiliteit  icon 400x400Mobiliteit

De spraakherkenningssoftware van Dragon maakt het mogelijk om onderweg te werken. 

Met Dragon Professional Anywhere kun je gebruik maken van de mobiele app en daarmee kun je op je telefoon dicteren zolang als je verbinding hebt met de cloud.

Met Dragon Professional 16 kun je onderweg opnames maken, bijvoorbeeld op je mobiele telefoon. Deze opnames kun je bij terugkomst bij je computer door Dragon laten uitwerken.

Kortom

Al met al is Dragon Professional een investering die zich snel terugbetaalt in termen van efficiëntie, comfort en veelzijdigheid. Het is een onmisbare tool voor iedereen die veel schrijft en op zoek is naar manieren om hun werkproces te optimaliseren.