Blog

Dragon Professional Anywhere

Blog Dragon Pro Anywhere

Dragon Professional Anywhere (DPA) is een cloud-gebaseerde oplossing voor spraakherkenning die professionals in staat stelt om snel en efficiënt teksten in te voeren. Met deze software kun je genieten van de hoge nauwkeurigheid van Dragon, zonder de noodzaak van een zware applicatie op je lokale computer.

Bij deze versie van Dragon vindt de verwerking van het dictaat namelijk plaats in de cloud. Op de eigen computer staat alleen een kleine app die verbinding maakt met de cloudserver van Dragon.…

Lees verder…

Dicteren in Word: is Office dicteren net zo goed als Dragon?

Blog - Word dicteren net zo goed als Dragon

Office dicterenHet is inmiddels alweer een tijdje geleden dat Microsoft Office het dicteren in het Nederlands als ‘preview’ taal beschikbaar maakte.

‘Preview’ betekent dat niet alle uiteindelijke functionaliteit beschikbaar is.

Toch kun je al aardig werken met de dicteerfunctie in Office. Dat is dus reden genoeg om deze feature eens onder de loep te nemen en te vergelijken met Dragon. Ik kijk dus alléén naar het eenvoudige dicteren en wat daar direct mee te maken heeft.

Het mag duidelijk zijn dat Dragon qua…

Lees verder…

FACT CHECK: is dicteren 3x sneller dan typen?

Blog Is dicteren 3x sneller

Kun je nu écht sneller teksten invoeren door ze te dicteren met Dragon, of is dat een fabeltje??xxx?

De claim van de fabrikant: tot 3x sneller dan typen

De fabrikant van Dragon, Nuance, stelt: “Met Dragon voert u tekst niet alleen tot drie keer sneller in dan wanneer u typt, maar….”

Oké, dan is - volgens de fabrikant - Dragon dus ‘’tot drie keer sneller’ dan typen. Logisch dat de fabrikant dat zegt. Niet iedereen typt even snel en niet iedereen spreekt hetzelfde aantal woorden per minuut. Ze …

Lees verder…