Over Janneke den Draak

Janneke wearing a headset Hier vind je wat wetenswaardigheden over mij.

Mijn naam is Janneke den Draak en ik ben al bijna 25 jaar werkzaam als trainer en adviseur op het gebied van spraakherkenningssoftware.

Sinds 2010 run ik mijn eigen bedrijf Den Draak Spraakherkenning. Mijn kantoorruimte is gevestigd op een mooie locatie aan de Groesbeekseweg in Nijmegen.

Waarom spraakherkenning?

Zo'n 25 jaar geleden kreeg ik RSI (KANS). Het werd onmogelijk om het toetsenbord of de muis langer dan een paar minuten achter elkaar te gebruiken.

Dankzij spraakherkenningssoftware kon ik toch nog met de computer aan de slag. Inmiddels is mijn situatie een stuk verbeterd, maar spraakherkenning is voor mij nog steeds onmisbaar om mijn werk te kunnen doen.

Mettertijd heb ik geleerd om Dragon optimaal te gebruiken. Daardoor weet ik kleine en grote irritaties tijdens het gebruik ervan te vermijden.

Het geeft mij heel veel voldoening om deze kennis op een prettige manier over te dragen aan nieuwe gebruikers van spraakherkenning. Ik geef online trainingen en regelmatig reis ik het hele land door om mensen te leren om efficiënt met de Dragon spraaksoftware te werken.

Achtergrond en opleiding

Ik heb een achtergrond als netwerkbeheerder in de ICT.

Verder heb ik enkele jaren geleden – naast mijn werk – een HBO vertaalopleiding Engels afgerond. Alle opdrachten voor mijn vertaalopleiding deed ik met Dragon, inclusief de tentamens en examens.

Ook in de dagelijkse praktijk van mijn werk ben ik nog steeds voor een belangrijk gedeelte afhankelijk van spraakherkenning.  Als ervaringsdeskundige kan ik daarom oplossingsgericht meedenken met mijn klanten.

En verder

Tja, wat zal ik verder nog eens vertellen 😃

Turbho op het bureauIk ben getrouwd en ik houd van lezen, tuinieren, wandelen en ik zing met plezier bij de alten in een kamerkoor in Nijmegen.

Op mijn thuiswerkplek word ik regelmatig gezelschap gehouden door een van onze katten (of door allebei). We hebben twee je-weet-wel-katers, een zwarte korthaar en een grijs-witte Maine Coon.