Maatwerk:
Trainingen, pilots en maatwerkopdrachten

Groepstraining Trainingen - maatwerk

In-company of online groepscursussen

Ben je op zoek naar bijvoorbeeld een groepscursus voor je medewerkers in het gebruik van Dragon? 

Beroepsbijscholing of Lunch & Learn

Voor bijvoorbeeld handtherapeuten, bedrijfsergonomen, bedrijfsartsen en andere professionals die regelmatig te maken hebben met werknemers met een handfunctiebeperking.

Om te voorkomen dat medewerkers uitvallen, hoort wat mij betreft spraakherkenning thuis bij de standaard te overwegen ergonomische aanpassingen aan de werkplek. 

Met een presentatie op een bijscholingsdag of tijdens bijvoorbeeld een Lunch & Learn praat ik je bij over de mogelijkheden en beperkingen van het inzetten van spraakherkenningssoftware voor mensen met een beperkte handfunctie.

Contact

Neem vrijblijvend contact met me op om te bespreken wat er mogelijk is.

Je bereikt me via 06-30373332 of via e-mail.

Opfriscursus 400x400Opfriscursus voor eindgebruiker(s)

Hebben jij of je collega's ooit wel eens een training gehad voor de spraakherkenning maar is het alweer een tijd geleden?

Ben je je goed bewust van het feit dat je meer profijt zou kunnen hebben van Dragon, maar kom je zelf niet verder?

Met een opfriscursus heb je maximaal effect met minimale tijdsbesteding.

Een groepscursus behoort tot de mogelijkheden, zowel remote als in-company.

Vaak is een individuele training nog effectiever. Vooral voor mensen die echt een beetje vastgelopen zijn in het toepassen van Dragon. Ook mensen die door toenemende gezondheidsproblemen steeds meer van de functionaliteit van Dragon nodig hebben kunnen beter individuele instructie krijgen.

Tijdens een training van bijvoorbeeld ongeveer 2 uur kunnen we de basisvaardigheden van het werken met Dragon opfrissen en ingaan op specifieke vragen die je hebt over het gebruik. We kijken dan ook naar de technische setup, dus de headset, de computer en de softwarepakketten waar mee gewerkt wordt. 

Contact

Neem vrijblijvend contact met me op om te bespreken wat er mogelijk is.

Je bereikt me via 06-30373332 of via e-mail.

Test of proef 400x400Pilot / Proef

Den Draak Spraakherkenning kan ook een proef verzorgen voor het inzetten van Dragon bij een aantal mensen binnen de organisatie.

Uiteraard is het mogelijk om een aantal proeflicenties aan te vragen, maar voor een succesvolle pilot is het essentieel om een expert in de hand nemen. Zowel op het gebied van de ICT als voor het begeleiden van de eindgebruikers is ondersteuning nodig.

Voor de ICT is het belangrijk om te komen tot een keuze voor de meest geschikte Dragon versie binnen de omgeving. De eindgebruikers hebben tenminste een introductietraining nodig om te voorkomen dat het werken met Dragon een frustrerende aangelegenheid wordt.

Contact

Neem vrijblijvend contact met me op om te bespreken wat er mogelijk is.

Je bereikt me via 06-30373332 of via e-mail.

Macros 400x400Maatwerk opdrachten (macro's)

Dragon Professional 15 en 16 beschikken over een krachtige mogelijkheid om maatwerkopdrachten toe te voegen aan het systeem. 

Met een enkele spraakopdracht kun je dan bijvoorbeeld een blok standaardtekst laten verschijnen of een geavanceerd script laten uitvoeren. Zo kunnen repeterende taken worden geautomatiseerd. 

Niet alleen is dit gunstig voor de Dragon eindgebruiker omdat hij of zij minder hoeft te typen en te klikken met de muis, maar dit verhoogt ook de snelheid van werken.

Een voorbeeld

Je moet dagelijks je gewerkte uren invoeren en toekennen aan bepaalde projecten of posten. Dit gebeurt in een browser gebaseerde applicatie. 

 1. Je geeft de spraakopdracht: "uren invoeren"
  Dragon opent je browser, gaat naar de gewenste applicatie, vult alvast je gebruikersnaam in en springt door naar het veld waar je je wachtwoord moet invullen.
 2. Je typt zelf je wachtwoord in.
  Dat zou Dragon ook voor je kunnen doen, maar is minder veilig.
 3. Na het intikken van je wachtwoord zeg je "ga verder".
  Dragon bevestigt je wachtwoord en springt naar 'vandaag' in je uren schrijfsysteem.
 4. Je zegt: "2 uren niet declarabel project stadstuin"
  Dragon vult een regel in met het aantal uren, springt naar het veld Declarabel Ja/Nee, vult daar in dat het niet declarabel is en wijst deze regel vervolgens aan het juiste project toe.

Op deze manier kun je regel voor regel je gemaakte uren invoeren. Hiermee wordt het zó gemakkelijk om je uren bij te houden dat je geen achterstand meer hebt van drie weken 😃

NB: De opdrachten hierboven moeten dus speciaal geprogrammeerd worden voor die specifieke applicatie. In hoeverre het mogelijk is om een applicatie te automatiseren met spraakopdrachten is afhankelijk van hoe deze applicatie is geprogrammeerd.

 • Een bedrijfsapplicatie waarmee een medewerker met spraakherkenning moet gaan werken
 • Extra spraakopdrachten (macro's) benodigd voor Word, Outlook of welke applicatie dan ook

Maatwerkopdrachten in Dragon Professional Anywhere en Dragon Medical One

Ook in deze versies van Dragon kun je nieuwe spraakopdrachten toevoegen. De mogelijkheden zijn minder krachtig dan die van Dragon Professional 16, omdat de Dragon Advanced Scripting taal niet beschikbaar is.

Vergis je niet, ook met de eenvoudigere mogelijkheden van DPA of PMO kun je waardevolle nieuwe opdrachten toevoegen aan Dragon. Hiermee kun je de productiviteit verhogen en de belasting van de eindgebruiker verminderen.

Contact

Macro codeNeem vrijblijvend contact met me op om te bespreken wat er mogelijk is.

Je bereikt me via 06-30373332 of via e-mail.